Yiyecek Nereden Alınır?

Haftalık alışveriş Erasmus programından önce endişe ettiğiniz konulardan biri, bu yüzden size kendi ip uçlarımı ve Oslo içindeki bir kaç market ismi vereceğim.

Zaten çok pahalı bunu biliyorsun ama doğru yerlerden alışverişler yaparak hayatta kalabilirsin.

Büyük marketler alışveriş için gideceğin yerler olacaktır Kiwi or Rema 1000 çünkü onlar yerleşim yerlerine yakındır. Bunların dışında Rimi gibi bir tane daha vardır. Kiwi Mini Pris 'te meyveler ve sebzeler Rema 1000'e göre daha ucuzdur ama bunların sana nereden alınacağını sonra söyleyeceğim. Rema 1000 'de iki tane jambon ve peynirli pizzayı 20 Kron'a satıyorlar. (yaklaşık 2. 40 Euro) Ayrıca onlar oldukça lezzetli.Ben Rema'dan başka bir şey almamıştım. Kiwi daha uygun fiyatlıydı. (ve bana yakındı)

Süt ürünleri için çok endişelenmemelisin çünkü onları yerel marketTine'da bulabilirsin Danone gibi.Ama Tine ürünleri iyidir.Ben özellikle belirtiyorum vanilyalı yoğurtu 11 Krona (1. 30Euro) ve yağsız sütün bir litresini 12 Krona alabilirsin. Süt daima tazedir bu yüzden yarına kalacak şekilde çok almayın. Tadı değişebiliyor bana olduğu gibi sonra gittim değiştirdim.

Temel gıdalar hakkında bilgi vereceğim size. Tetra brik domates gibi. Onlar 5 Krona satılıyor. Lazanya pişirmek için mükemmeller. Üç paket makarna domuz pastırmalı 35 Kron'a (4. 10Euro). Yumurtalar iyi fiyattaydı ama ne kadar olduğunu hatırlamıyorum.

(Özür Dilerim! ).

Onlar fajita hazırlaman için gereken her şeyi satıyorlar but tortilla diyorlar. (Benim için bir İspanyol olarak biraz daha farklı bir şey tortilla)*** Ç. N

Et almak çılgınlık. Hatırladığım kadarıyla onlar dondurulmuş tavuk satıyorlar.Dondurulmuş tavuklardan (kylling) iyiydi. Paketler iki kilogramlıktı ve onlar 80 Krona satılıyordu(9. 50Euro) Kıyılmış et de vardı. Hindi almak istersen tane 16 Kron (2Euro) bir tanesi 400 gr.

Süpermarketler hakkında bitirirken

balık hakkında konuşmalıyım. Çok iyi! Ben sürekli yarım kiloluk taze somonu paketlenmiş olarak 40 Kron'a (4. 20Euro) alıyordum. O gerçekten lezzetli. Onlar dondurulmuş olarak yada tezgahta Barlam Balığı*** Ç. N satıyorlar. Alıp fırında yapıyorsun sonuç mükemmel.

Tüm bu olanlar Kiwi Mini Pris'te (the Green supermarket).

Ben daima meyve ve sebzeyi Grønland'da alırım. Çünkü burası daha ucuzdur. Cumartesi günü gitmeni tavsiye etmem çok kalabalık oluyor. Buradan Noodles 'ları süpermarketten daha uyguna dörtlü paketler olarak alabilirsin.

Üzgünüm çünkü fiyatlarını hatırlamıyorum.Ama fiyatlar o seviyelerde.Ben kirazın fiyatını söylemek isterim. Kilosu 100 Euro:Delilik.

Grønland bu markete yakın.

Ben haritalı bir ekran görüntüsü ekliyorum mağazayı göstermek için.

Kringsjå'dan 20 dakika uzaklıkta.

Şimdi Oslo'da nasıl hayatta kalabileceğini biliyorsun.

Görüşmek üzere!

Çevirmenin notu Tortilla:İspanyollar omlet benzeri yumurta pişirmeye tortilla diyorlar.

Barlam Balığı:Bizim Mezgit dediğimiz balık.


Photo gallery



Content available in other languages

Comments (0 comments)


Want to have your own Erasmus blog?

If you are experiencing living abroad, you're an avid traveller or want to promote the city where you live... create your own blog and share your adventures!

I want to create my Erasmus blog! →

Don’t have an account? Sign up.

Wait a moment, please

Run hamsters! Run!